Tags

, , ,

Jag står på tågstationen och väntar på ett försenat tåg, igen. Något behöver helt klart göras för att förbättra SJ:s konkurrenskraft på resande framöver. Inte konstigt att fler väljer bil eller flyg när förseningar blir vardagsmat tyvärr. Mer pengar åt järnvägen helt enkelt!

Vad som är mycket trevligare är att tänka tillbaka på två härliga dagar jag har haft här nere i Skåne. Jag har gått på matspaning med en av mina bästa vänner i Malmö. Vi åt tapas på en nyöppnad restaurang, startad av en barcelonakille. Efter två kalasgoda tapas fortsatte vi och åt huvudlunchen på en Syrisk restaurang ner mot Triangeln till. God, stark och mycket mat fick vi där? Eftermiddagskaffet drack vi sedan på rawhouse inte många kvarter därifrån. När Anna sedan hämtade på förskolan gick jag in på Malmö Chokladfabrik och mötte två helt fantastiska kvinnor. De och Malmöchokladfabrik får du ett helt eget inlägg om på fredag, så håll ut!

På kvällen deltog jag i Malmö Klimatfestival som håller på hela denna vecka. Åk dit om du har möjlighet. Vi såg en film på Panora Biograf som hette ”Racing Extinctions”. En väldigt stark och berörande film om hur vi människor raskt utrotar art efter art på denna planet o snart är ett hot mot oss själva. Se den! En av många anledningar till denna massutrotning är vårt utsläpp av koldioxid o då känns det genast bättre att åka tåg igen. Nu kom tåget förresten.

När jag hade sett filmen fick jag en sådan enorm längtan att åka ut till havet. Havet som är en av våra främsta källor till liv! Jag tog med mor o far till Ystad Saltsjöbad idag och bjöd på lunch där. Först tog vi en promenad vid havet och sedan blev vi serverade en smaskig laxpudding. Kaffet drack vi med utsikt över havet. Vid havet, där jag mår så bra!

Två bra jobbdagarna har det varit söderöver! Nu bär det norrut igen till de mystiska småländska skogarna. Där mår jag också riktigt bra men känslan av havet den dröjer sig kvar!

Tack Skåne för denna gång, vi ses snart igen!