Tags

, , , , ,

Det är 30 grader varmt och det är den 30:de maj (!).

Vi har haft det ett tag nu och temperaturen ser inte ut att sjunka inom loppet av de närmsta dagarna här. Jag gillar verkligen värme och sommar men detta är något för varmt redan i maj månad enligt mitt tycke.

Det gäller dock att passa på att njuta för man vet aldrig hur länge värmen stannar. Snart kanske det kommer in en regnperiod (vilket visserligen skulle passa mig väldigt bra) och då tycker man det är trist att man inte kan bada. Sa någon att vi svenskar älskar att prata väder o vind :)?

Hur som haver, det känns något orimligt varmt för att vara maj och det känns inte riktigt i enighet med vad naturen behöver men vad vi behöver när det är så här varmt det är: Något att svalka oss med.

Få i sig tillräckligt med vätska dessa varma dagar är oerhört viktigt för att må bra och orka. Det varma kaffet kan lätt bytas ut mot ett kallt svalkande iskaffe och det har jag ett mycket bra recept på här.

Det är även viktigt att vi förser våra små pollinerare (bin och humlor) med vätska då de också har det tufft i värmen.

Gör så här:

Fyll ditt fågelbad med vatten

Lägg i några små stenar så de har något att stå på när de dricker

(ännu bättre om stenarna har mossa på sig)

När du gjort detta kan du sedan lägga dig i hängmattan med en iskaffe i handen och njuta av att du fixat en vätskepaus för både stora och små!

Lycka till!