Dryck, I Naturen, Matdebatt

En god dag i Rudu

Vad smakar en plats?

Har du någonsin funderat på den frågan?

När vi är ute och reser är den frågan självklar. Vi vill hitta den lokala maten i just det distriktet vi befinner oss i. Här hemma är det kanske inte lika självklart men det borde det bli. För vi har så otroligt många lokala platser runt om i vårt avlånga land som jobbar med bra, lokal och närodlad mat. Där en viss jordmån har fått frukten att smaka på ett sätt eller där en närbelägen sjö gör att klimatet för en vitkål smakar på ett speciellt sätt.

Detta hade Smålands Turism tagit fasta på när de bjöd in till dagen ”Autentiska Måltidsupplevelser” i äppledalen i Rudu igår.

Vi hade äppelmustprovning, givande föreläsningar och dessutom var Paul Svensson inbjuden för att svänga ihop en lunch med en råvaukorg från de lokala producenterna i området. Den lunchen gick inte av för hackor och dagen var mycket givande. Har du inte fått upp ögonen för vad din plats där du bor smakar än så är det läge att börja fundera och se vilka närproducenter du har runt omkring dig.

Vi har så många fina råvaror i Sverige som många turister vill testa, det borde vi själva göra också.

Så Grattis till oss och Sverige som har så många hårt arbetande närproducenter runt om i vårt avlånga land denna nationaldag och tack Smålands turism för en fin dag på goa Rudu.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *