I Naturen, Närproducerat, Vegetariskt

Passa på primörer och en vegetarisk kompott

Nu är det verkligen primörernas tid. Fram till midsommar kan du njuta av svensk sparris sen är den tiden slut för i år och då tar något annat vid. På något sätt gillar jag det här med att allt går i cykler och endast finns under en begränsad tid. Det är dax att passa på nu liksom. Det kan också upplevas som en stress då våren/försommaren oftast är väldigt hektisk på andra plan i livet med avslutningar, inlämningar, halvårsredovisningar och allt vad det kan vara men knepet att ta sig ut i naturen ger faktiskt nästan alltid en känsla av lugn och ro. Det andra knepet är att inte ta allt på en gång och att fokusera på det som du gillar bäst om du har mycket att stå i. För mig är nässlorna ett sådant måste och vi har som du har kunnat läsa gjort både nässelkräm och nu nyligen nässelpesto. Svensk sparris köper jag än så länge i gårdsbutik/butik men har en tanke om att själv försöka mig på att odla framöver.

Annars är detta en tid få jag vill äta mer enkel mat som en sallad fylld med säsongens primörer eller en omelett med detsamma. Ibland vill jag dock ha någon varm mat och då är denna vegetariska kompott gjord i ugn toppen. Då jag denna gång tagit receptet direkt från ICA så länkar jag till dem här. Jag avslutade med skurna mozarellabitar på toppen när den varma pastagratängen kom ur ugnen vilket blev ett snäpp bättre och serverade med svensk kokt sparris och en sallad på babyspenat och silverlök.

Mums mums!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *