Matdebatt, Närproducerat, Pajer och Pizza

Stans bästa pizzeria

I lördags var jag och mannen ute och åt på stauns (som man säger här) bästa pizzeria. Ronneby stads bästa pizzeria eller utan tvekan en av de bästa pizzeriorna jag besökt på väldigt länge.

Stället heter Café Mandeltårtan och de startade i somras ett koncept som bygger på att man bokar in sig på en pizzakväll med stenungsbakad pizza som toppas med närproducerade och ofta ekologiska ingredienser i säsong. I vårt fall var det bland annat ost från Abbes Mejeri som endast låg någon kilometer bort, fin skinka från Marsvinsholm med mera.

Pizzorna serveras på innegården eller i den fina ladan bredvid caféet. När man går in i ladan möts man av ett öppet kök och när man därefter traskar upp en våning möts man av en mysig möblerad restauranglokal med en bar vid ena kortsidan.

Till det här konceptet har de adderat en möjlighet att beställa naturvin för att förhöja smakerna ytterligare på den stenugnsbakade pizzan. För att runda av måltiden passar det utmärkt att beställa någon av de kända bakverk som tillexempel deras mandeltårta eller varför inte en rejäl och god chokladpaj?

Det här var otroligt gott eller som en bordsgranne till oss sa: ”Det här var en av de godaste pizzorna jag någonsin ätit och den serveras i lilla Ronneby!”

Ett stopp med en pizzakväll på Café Mandeltårtan om du har vägarna förbi Ronneby är ett måste helt enkelt. Du kommer inte bli besviken, se bilderna nedan:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *