Tags

, , , ,

Nu har temperaturen börjat sjunka och för vår del är det nu verkligen hög tid att ta upp den sista potatisen och morötterna. Det är så lyxigt att bara kunna gå ut i landet och skörda och börja bunkra det vi odlat istället. Vår jordkällare är just nu inte helt tillgänglig så hur vi ska göra detta får jag återkomma till.

Däremot behöver jag gå ut till landet ibland och titta till mina sparrisplantor jag satt. Jag satte sparris i våras för första gången och är så spänd hur de ska klara vintern nu. Jag har kupat dem och håller sedan tummarna för nästa år. Det sägs att man ska vänta tre år innan man kan skörda (!) blir spännande att se om jag klarar vänta på detta. Har du odlat sparris innan? Har du några tips att ge mig vad man ska tänka på så bara skriv här under 👇 i kommentarerna. Sparris är en sådan lyxprodukt och en av vårens alla första lyckorus infinner sig när man får äta det. Därför väntar jag med spänning vad som kommer nästa år på dem.

Dessutom har vi nu tagit in de sista tomaterna från växthuset (i grevens tid ska jag säga) och dem ska läggas att eftermogna inomhus. Vi brukar ha några framme (de vi vill äta hyfsat snart) och sedan lägger vi de andra på en mörk och sval plats där de får mogna långsamt. Det gör att vi iallafall har egna tomater ett tag till att äta. Vi fick en sådan riklig tomatskörd det här året och det är vi så glada för. Dessutom ska vi hänga med på Sara Bäckmos utmaning om att odla novembertomater för att kunna skörda våra första tomater redan i mars nästa år. Det återkommer jag till i nästa blogginlägg.

Så plocka in din sista tomater nu och låt dem eftermogna inomhus.

Ha en fin helg!