Mat och miljö

Tävlingen Matverk

I januari i år hade jag förmånen att få åka på konferensen Gastronomiska Samtal i Nyköping. Det var när jag kom i kontakt med Anna på Smålands turism som jag först hörde talas om detta. Jag förstod att det här forumet var något alldeles extra för oss matintresserade men det var först när Anna sa meningen: ”Tänk att under en timmes tid få sitta och resonera kring en ostkaka ihop med kockar, producenter och andra matintresserade” som polletten föll ner (dit måste jag åka) och jag bestämde mig för att kontakt ansvariga och höra om det fanns platser kvar. Jag skickade iväg ett mail innehållande mina matfilmer till Hans Naess, initiativtagaren till detta event och kvickt därefter fick jag en inbjudan till konferensen.

Under konferensen korades vinnaren av tävlingen Matverk (läs mer och anmäl ditt lag här). Denna tävling är en genial idé måste jag säga. Den går ut på att producenter, matlagare och/ eller en förädlare från samma landskap går ihop och skapar en unik produkt från sin trakt. Varje landskap anordnar sedan en final och vinnaren där går vidare till riksfinalen som avgörs i Nyköping januari 2017 under pompa och ståt.

Inte nog med att du får en chans att utveckla och lansera en ny unik produkt från ditt landskap ihop med andra matentusiaster. Du får dessutom marknadsföring samt möjligheten att visa din produkt för en jury bestånden av bland annat kocken, krögaren och matentusiasten Mathias Dahlgren som har vunnit Bocuse d´Or (kock-VM).

Detta är ett tillfälle du inte får missa! Som inflyttad skåning säger jag bara:

Småländska matentusiaster organisera er, bilda lag och klura fram en unik produkt! Den 17 september i Växjö är det upp till bevis. Nu är det dags att visa fjolårsvinnaren Gotland och resten av riket vilka fantastiska smaker, människor och produkter vi har just här!

Lycka till!

MATVERKSLOGGA 2017.png

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *