Det Naturliga

Ta om hand

Omvårdnad och att ta om hand sakerna du har är inte alltid det mest exotiska. Faktum är dock att när det är gjort så infinner sig en härlig känsla där du både känner dig nöjd och lugn. Nöjd för att du äntligen tog tag i det som du tänkt så länge och nöjd för att du vet att nästa gång sakerna ska användas så är de i ordning. Dessutom känns mörka november som en perfekt månad att ta hand om både saker och sig själv.

I helgen tog jag tag i två saker som jag tänkt så länge. Jag tvättade och städade ur bilen (så välbehövligt) och jag oljade in våra träskärbrädor. Det tog sin tid men det blev så bra. Träskärbrädorna insåg jag att vi måste ta snart igen för där har vi väntat lite väl länge med inoljningen men när första strykningen var gjord så är det på något sätt lättare att ta tag i det igen.

Så här gjorde jag:

Jag tog en matolja (inte den finaste vi har) för att olja in skärbrädorna.

Under skärbrädorna la jag sedan tidningar för att inte överflödig olja skulle rinna över kanterna och ner på bänken under.

Sedan tog jag rejält med olja och hällde på skärbrädorna och började stryka ut med en matpensel.

Därefter lät jag dem vila en halvtimme för att vända på dem och göra samma sak på baksidan.

Efter ytterligare en halvtimme torkade jag bort överflödig olja och satte tillbaka dem på sin platser.

Fina, omhändertagna och redo att användas igen och igen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *