Tags

, , , , , ,

Vi har som ni vet ett överflöd av tomater det här året. Jag har gjort tomatsås på dem som jag fryst in, vi har ätit dem i sallad varje dag och gjort Gazpacho. Här om dagen önskade jag att vi kunde få ha egna färska tomater hela vintern. Då kom jag på att man borde kunna soltorka dem. Jag började läsa om det och kom in på en mycket trevlig blogg som heter Landleys kök och hittade det här receptet. Då jag gjorde precis som det stod i receptet så länkar jag direkt till hennes blogg. Det blev superbra men tog lite längre tid för mig än vad som stod i receptet. Det kan bero på att jag körde på lägsta temperaturen 100 grader eller att jag hade större tomater. Det blev dock en väldigt god koncentrerad smak på tomaterna.

Det här ska jag definitivt göra på fler tomater, för tänk vilken lyx att kunna plocka fram en egen burk soltorkade tomater från växthuset när vinden viner från norr i februari!

Landsleys kök hade också en mängd många andra trevliga recept, kul!

Det börjar bli kallare på kvällarna så tomater och gurkor ska vi börja plocka in helt nu. Däremot är kålen finare än på länge och potatisen får ligga kvar i jorden ett litet tag till och så hoppas vi att frosten och minusgraderna håller sig borta några veckor till.

Ha en fortsatt fin söndagkväll allihop! Här kommer bilderna på mina ungstorkade tomater: