I Naturen, Närproducerat, Vilt

Så från egna frön

Det är vår och dags att så!

Minns ni att jag under förra sensommaren/början av hösten sparade egna fröer från mina tomatplantor? Jag hade vissa sorter som jag gillade mer än andra och efter att ha sett TV-programmet ”Mandelmanns gård” bestämde jag mig för att själv testa att spara frön från egna plantor.

Jag gjorde inte exakt som Mandelmanns utan torkade mina frön på papper och la dem i kuvert (i mitt frökartotek) som jag bokförde med namn och nummer på.

Så här såg det ut då: 

För några dagar sedan satte jag fröerna i krukor på fönsterbrädan och gjorde en försådd. Jag satte ner många fröer i samma kruka för jag var ganska osäker på om det skulle komma något överhuvudtaget. Döm av min förvåning när jag såg att i princip alla tomatfröer börjat gro och krukorna blev fulla av små gröna skott. Så himla roligt!

Jag har nu flyttat några av dem och planterat om i andra krukor så att de får mer utrymme. Så här ser det ut just nu:

Dessa ska nu vårdas väl och planteras om igen när de blir större. Sedan hoppas jag att jag enligt konstens alla regler ska få tomater på dem till sommaren.

Vilken lycka i så fall!

Jag uppdaterar er under processen här!

Ha en fin vårdag och ut och odla vet´ja, det är både roligt och rogivande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *