Tags

, , , , ,

Japp nu är min digitala detox över och vad blev egentligen resultatet av den?

Det är svårt att mäta i siffror och perioden är alltför kort för att kunna kallas vetenskaplig MEN det finns andra värden som går att mäta och det är känslan av den.

Känslan av att inte ”behöva” plocka upp mobilen stup i kvarten för att titta på de senaste inläggen på sociala medier, känslan av att vara mer närvarande i stunden och känslan att uppleva mindre stress kopplat till mobilen.

Våra mobiler är ett utmärkt verktyg och många av de sociala kanalerna hjälper oss att knyta kontakter, hålla kontakter samt ge oss företagare en smart och enkel marknadsföring. Den blir dock inte lika smart om det är den som tillslut tar över och styr våra liv.

Det komiska kring den här detoxperioden var att Anders Hansen som är överläkare och psykiatriker gästade Skavlan under samma period OCH att vi just den fredagen bestämde att vi skulle se på Skavlan för det var så längesedan (utan att veta vilka gäster han bjudit in). Där pratade Anders Hansen just om hur viktigt det är för oss människor att stänga av mobilerna ibland och att vi själva tar kontrollen över dem så att de inte gör det över oss.

Vi människor är olika och vissa klarar mer digitaltid än andra men jag tror starkt på att vi alla borde begränsa vår skärmtid. Den tesen stärktes ännu mer efter jag hörde Anders Hansen prata kring detta.

Min grundtanke när jag startade denna blogg var att testa om jag tyckte att det var roligt att skriva om bra mat. Det tyckte jag och tycker fortfarande men inte varje dag och inte alltför många dagar i veckan. Därför kommer jag fortsätta med mitt veckoinlägg på onsdagar och använda mina andra sociala kanaler i ett tempo som passar mig. Däremellan vill jag ut och träffa människor och upplysa om den lokala maten på andra sätt. Precis som jag har gjort idag när jag varit ute på härliga Norrby Ängar  och träffat en hel drös med lokalproducenter och pratat marknadsföring och lokal mat. Så inspirerande!

Så resultatet av denna detox blev mycket lyckad, gav mig mer energi och fick mig att tänka till på hur jag vill använda mina social kanaler. Det kommer bli fler digitala detoxperioder framöver men inte än på ett tag.

Testa du också att ta en dag ”off” det är svårast de första timmarna men känns bättre ju längre tiden går.

Lycka till så ses vi här om en vecka igen och då blir det ett nytt smarrigt recept att ta del av.

So long!