Tags

, , , , ,

Igår var vi på Astrid Lindgrens Värld. Vilket häftigt ställe!

Jag undrar om det var roligast för vår son eller för oss som föräldrar :). Det var nostalgi att promenera runt i Pippi, Ronja och Emils kvarter. Föreställningarna som gavs var också väldigt välspelade och berättelsen om när Emil satte soppskålen på huvudet var den som fick oss att skratta mest. Det är fint att se att Astrid Lindgrens fantastiska berättelser fortfarande intresserar så många barn och föräldrar.

När vi hade hälsat på hos Pippi och gänget var det dags för lunch. Det är roligt med ett ställe som kretsar kring barn och har ett så väl genomtänkt matfokus. Astrid Lindgrens Värld arbetar under matslogan ”Vi tar mat på allvar”. För några år sedan togs därför hamburgare och pommes frites bort från menyerna och ersattes istället av vällagad husmanskost med lokalt producerade råvaror. 2010 inleddes också ett samarbete med den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson som utsetts till Årets kock bland annat. Läs mer om maten på Astrid Lindgrens Värld här.

När vi valde bland de olika rätterna på lunchmenyn kunde jag ganska snabbt bestämma mig för att det var kroppkakor jag ville ha. Det är sällan jag äter det nuförtiden tyvärr och det är en personlig favorit. Denna gång ville jag testa den vegetariska varianten med skogschampinjoner, spetskål och brynt smör. Det var en rejäl portion med tre stora kroppkakor jag fick och det var riktigt gott! De hade fått ihop smakerna på ett fint sätt. För mig var det en aning för mycket smör som kroppkakorna låg i och grädden till kunde jag varit utan men bortsett från det var rätten kanongod. Salladsbordet var även det inspirerat av husmanskostkonceptet med rivna morötter, surkål och gröna ärtor. Jag blev vrålmätt och behövde endast äta en smörgås senare på kvällen. Hade jag dessutom inte blivit mätt där och då så fanns det möjlighet att be om mer mat på plats vilket några i vårt gäng gjorde(!).

På Astrid Lindgrens Värld får du kort och gott redig mat som du står dig på länge.

Tack för det Astrid!