Uncategorized

I min värld av blommor trivs bina

Har ni sett mina nya fina hemsida! Skapad av Pernilla Andersson på  Reklamfirman Andersson Visst har den blivit fin! Jag är så nöjd och den har verkligen fått växa fram under lång tid. Jag kan varmt rekommendera Pernilla när du vill skapa en ny hemsida eller ta hjälp med trycksaker.

Nu händer allt samtidigt. Värmen som kommit nu gör tyvärr skulle jag säga att allt blommar samtidigt. Syrenerna som i vanliga fall brukar blomma till studenten är snart överblommade och allt går verkligen i rask takt. För min del hade det inte gjort något om temperaturen hade varit något lägre så här på våren MEN man är samtidigt så glad över vår, värme och ljuset som är nu. Jag tror vi kommer att få vänja oss vid den här typen av vårar framöver när det blir varmt på en gång och mkt blommar samtidigt. Det är viktigt att då också se till att de finns föda för våra pollinerade insekter i din trädgård under en längre tid så att de finns föda till dem. Detta är något jag ska se över mer men några bra saker jag skapat i vår trädgård är en blomsteräng. Där har jag strött ut olika fröer och låter den alltid blomma fritt fram till midsommar. Där finns Blåklint, Prästkragar, Vallmo med mera. Här trivs humlor, bin och andra insekter. Mitt mål är att till nästa säsong göra den ännu mer bivänlig.

Förrutom detta har vi fruktträd, jordgubbar, smultron och hallon med mera de kan mumsa på. Vi har också satt ut bihotell och ett bibad med stenar så att de har någonstans att landa och dricka dessa varma dagar. Jag har också en gammal ekstock som har fått ligga kvar på tomten sen vi köpte huset som ett ekosystem för diverse insekter. Den ska få ligga där och vara hem åt dem så länge vi är här tänker jag.

De polerande insekterna är otroligt viktigt att vi tar hand om! Utan dem så har vi inte mycket frukt och grönt kvar.

Vad har du in din trädgård för växter för dina pollinerande kompisar?

Berätta gärna och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *