Choklad, DenNaturligaMaten, Närproducerat

Landsbygdsriksdag, massa lokal mat och mors dag

Jag har nyss landat från en inspirerande och trevlig Landsbygdsriksdag i Sörmland.

Det var ett fint program med många viktiga och intressanta Landsbygdsfrågor på agendan. Det som också dessa Landsbygdsriksdagar gör så bra är att de satsar på lokal mat. Rakt igenom hela konferensen var det god mat från sörmländska gårdar och producenter! Tänk om fler konferenser kunde hoppa på det konceptet, då skulle andelen lokalproducerad mat som förtärs öka rejält i Sverige. Medskick till alla konferensplanerare!

Som vanligt träffade jag trevliga och företagsamma personer inom landsbygdssektorn. Trots att min röst var ansträngd och hes fick jag nya kontakter.

Efter konferensen åkte jag till min kära mor i Skåne för att fira henne på morsdag. Det var två trötta kvinnor. Hon hade haft en lång och lyckad konsert kvällen innan med hennes kör och jag var trött efter konferensen men ändå så mysigt att få träffas, umgås och fira henne.

Jag lagade en trerätters middag med Toast skagen, rödspätta och chokladmousse.

Fint och gott!

Receptet på den nyttiga chokladmoussen får du här:

Nyttig chokladmousse 4 personer

2 bananer

2 avokado

2-3 msk kakao (beroende på hur mkt chokladsmak du gillar)

en skvätt vatten ca 1 msk (eller kaffe om du hellre gillar det)

1 tsk honung

Gör så här:

Mixa alla ingredienser med en stavmixer

Lägg upp i fyra glas och ställ in i kylen

Vispa grädde om du vill servera det till

Riv mörk choklad på toppen och om du vill servera med färsk frukt

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *