Bröd

Pizza pronto

Det är få saker som är så gott som en hemmagjord pizza. Uttrycket pizza pronto som betyder ”pizza redo” betyder även ”snabbpizza” för mig vilket inte är den bästa hemgjorda pizzan (men som funkar fint i vardagen). På helgen får det gärna vara en deg man sätter på söndagseftermiddagen vid tre-hugget som får stå och jäsa lääänge för att sedan kavlas ut till en tunn botten där det sedan läggs de smaskigaste av pålägg man gillar.

Egengjord tomatsås som har fått stå och puttra några timmar på spisen är inte heller fel med mycket örtkryddor i och kanske något lagerblad. Har man inte ro till det så är det viktigaste med tomatsåsen att man passerar den och får bort mycket vätska innan den läggs på botten. På så vis är det lättare att få pizzan krispig.

En god svensk ost med mycket smak är också en hemlighet till att lyckas med sitt pizzabak. En annan ingrediens är att äta den med folk man tycker om och ibland unna sig ett glas rött till pizzan som vi gjorde i söndags.

Nu har du fått mina bästa ingredienser för att lyckas med en god pizza så nu är det bara att sätta igång med baket.

Lycka till!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *