I Naturen

Valborg i Skåne och Mormors bageri

Jag har nyss kommit tillbaka efter att ha firat Valborg i Skåne.

Jag gick i fackeltåget som i unga dar. Det sjöngs ”Sköna Maj” för full hals runt om i dalen och elden värmde oss fast det ändå var en hyfsat varm kväll.  Jag mötte några kända ansikten, bland annat min pianolärare som jag inte sett på många år vilket var roligt.

Det var korvgrillning och godisregn till barnen och många sprang i bokskogen för att leta reda på en pinne för att kunna grilla maschmellows i glöden av brasan.

Idag när tåget gick från Lund så var jag tvungen att ta en sväng i min gamla hemstad där jag spenderat mycket tid. Jag gick förbi mitt praokafé Café Gränden och såg också till min glädje att Mormors Bageri låg kvar på samma plats som när jag flyttade. Mormors bageri gör de godaste bagels jag någonsin ätit och jag var därför tvungen att köpa med mig en. Mormors bageri är även förknippat med många minnen för mig. Dit gick alltid jag och min goa pluggkompisar Anna och Ullis och köpte på oss varsin bagel (ibland unnade vi oss varsin muffins också) för att sedan antingen plugga fysik på Stadsbiblioteket eller körteori på körskolan.

Härliga minnen kring detta café minsann men så fick faktiskt bageln ett utlåtande om att vara den godaste bageln så här på kvällskvisten av mannen också så den håller sin kvalité.

Ett besök på Mormors Bageri i Lund får därför bli dagens tips till er!

Att Skåne är underbart på våren är också sant och att uppleva de gula mattorna av raps är något jag försöker planera in varje vår. Det mår jag gott av och kanske beror det på jag är uppvuxen med det.

Nog med nostalgi för i afton.

Ha en fin vecka!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *