I Naturen, Vegetariskt, Vilt

Picklade granskott

Nu är det dags att ge sig ut och plocka granskott. Kom ihåg att fråga markägaren om lov först annars får du inte plocka.

De här granskotten plockades tidigt i år och nyligen när jag besökte en skog såg jag att de var tre gånger så stora. Dock blir känslan av de här mindre mer exklusiv och de blir ett trevligt tillbehör till diverse rätter som sallader, köttgrytor eller varför inte på en helt vanlig knäckemacka?

Så här picklar du granskott:

Ingredienser

3 dl granskott (fråga markägaren om lov först)

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

Gör så här:

1. Koka upp vattnet, ättikspriten och sockret (en så kallad 1-2-3 lag)

2. Häll det över granskotten som du sköljt och lagt ner i en glasburk med tätslutande lock. Låt svalna.

3. Förvara i kyl i tre dagar och ta sedan fram och njut!

En perfekt morsdagspresent kan det vara minsann!

Ha en fin morsdag och söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *