Påsken är över och idag har det regnat (jag vet inte på hur många månader). Det har tärt på snön rejält och just nu skiner solen och det är plus 10 grader ute (!).
Det är sannerligen VÅR på gång! Som vi har väntat och längtat.
Jag hoppas ni hade en fin påskhelg. Vi hade det bra och åt mycket god mat så klart.
Jag tänkte dela med mig av ett recept på en av alla rätter vi hade; nämligen den nyttigare Raw Påsktårtan.
Det var en egen mix som jag testade mig fram till och den blev väldigt god.
Här kommer receptet:
Sofias Påsktårta
Ingredienser botten:
3 dl havregryn (2 dl havregryn plus 1 dl rågflingor)
4 urkärnade dadlar
1 msk honung
1 tsk taihini
1 dl raw kakao
0,75 dl vatten
ca 2 tsk espresso
Ingredienser topping:
1 paket fryst mango 250 gram (helst eko)
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk honung
Gör så här:
Mixa först allt ingredienserna till botten och tryck ut i en form med löstagbar kant
Sätt in formen i frysen medan du gör toppingen
Skölj av mixern och mixa ingredienserna till toppingen länge så att det blir till en smet
Lägg toppingen över botten och ställ in i frysen igen
Tag fram kakan ca 20 minuter innan du ska äta den
Dekorera med en halv färsk delad mango och några hela linfrön
Servera, ät och njut med gott samvete!
Lycka till.