Det Naturliga, Mat och Hälsa

På Ramslöksjakt

Igår tog jag och lillgrabben på oss gummistövlarna för att ge oss ut på Ramslöksjakt. Detta hypade ogräs som var o varannan mästerkock nu hyllar. Det bästa med ramslöken är att den sprider sig i massiva områden om du väl hittar den och det är nu du ska plocka den har jag förstått.

Om du väl hittar den som sagt. Det gjorde inte vi, tror jag. Jag lyckades nosa upp några små gröna blad som liknande Ramslök men jag är högst osäker på om det verkligen var det vi fann. I så fall var det inga stora sjok de växte i. Ändå gick vi i lövskog och letade grundligt.

Kanske var vi för tidiga eller så hittade vi bara inte den. Idag på gymmet kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna på några damer som sa att de hittat stora sjok med Ramslök i ett naturreservat i helgen. När jag spänt lyssnade vidare för att höra var säger de plötsligt att den är fridlyst i naturreservat och får absolut inte plockas. Ridå ner, dit behöver jag med andra ord inte åka.

Jag har tur som ska träffa min mentor idag som även är örtexpert. Hon kanske kan ge mig några bra Ramslöksletartips. För den ska smaka helt ljuvligt med en lätt vitlökskaraktär. Perfekt att använda i en matiga sallad på en vegetarisk måndag som idag.

Sägs det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *