Choklad, Fika, Mat och Hälsa

Nytt År, Chokladbrownie och en digital detox

Gott Nytt År på er!

Visst är det härligt när man får vända blad och öppna en helt ny kalender med ett nytt år framför sig?!

Jag hoppas ni hade en bra nyårsafton. Det hade jag med goa vänner och god mat. Vi har ett så bra koncept kring nyår, då plockar vi med oss det vi vill äta och så ställer vi upp allt på ett bord och sedan tar man lite av allt. Det blir en sådan bra mix och eftersom vi är några stycken och alla anstränger sig lite extra så blir det väldigt god mat. Värden står för drickat men behöver inte fixa all mat själv. Toppen, tycker jag!

Förrutom laxen och rödkålssallad som vi hade med oss så gjorde vi en nyttig chokladbrownie och den blev så god så receptet på den får ni här:

Nyttig Chokladbrownie 16 bitar

Ingredienser

2 dl cashewnötter

2 dl valnötter

1 dl kakao

1 nypa havsalt

4 dl dadlar

2 dl mandlar

En gnutta vatten

Täcke av choklad

2 dl kakao

1/2 dl agavesirap

1/2 dl honung

2 dl kokosolja

2 krm vaniljextrakt

1 nypa flingsalt

Gör så här:

  • Mixa allt ingredienser till botten utom mandlarna. Se till att botten blir en aning kletig. Tryck ut degen i en bakplåtskläddform som är ca 30*10 cm
  • Mixa alla ingredienser till chokladtäcket, häll det över botten
  • Strö en nypa flingsalt över kakan
  • In i frysen i ca en timme och servera sedan som den är eller varför inte lyxa till det med vinbärsgrädde som vi gjorde (vispa grädde med några röda vinbär).
  • Hacka sedan mandlarna grovt och blanda ihop med degen i en annan skål.

Gott så in i norden skulle jag säga!

Jag är så laddad inför 2019. Det känns som jag kommer kunna fokusera mer på bloggen och jobbet framöver och det ser jag fram emot. 2018 var ett händelsrikt år för mig på det personliga planet och mitt mål var då mest att hålla bloggen flytande vilket jag känner att jag lyckats med. Det här året blir det mer utveckling rent jobbmässigt. Kul kul!

Men först ska jag faktiskt ta en digital detox. Jag brukar göra det kring sommaren och julen. Den här julen blev det inte riktigt så och därför förskjuter jag den något till nu i januari. Jag vet hur välbehövligt det är!

Så kära läsare vi ses om två veckor, tag hand om er tills dess!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *