Tags

, , ,

I helgen var vi en sväng på IKEA och tittade på badrumstillbehör och smart förvaring till tvättstugan. Det blev lunch i restaurangen och denna gång var jag tvungen att testa grönsaksbullarna som de gjort mycket reklam för. Bra intiativ tycker jag då Ikea än idag ofta förknippas med sina köttbullar. Tyvärr gjorde inte grönsaksbullarna något stort intryck på mig.

Bullarna smakade föga och bönsalladen som var till gjorde att det kändes som man skulle tugga i sig en hel åker till lunch. Tzatzikin var däremot mycket god och ett perfekt tillbehör. Min uppfattning är att kryddor ofta glöms bort när det lagas vegetariskt, så även i detta fall. Jag säger inte att det är enkelt att få till kryddningen på vegetarisk mat men den vanligaste missen är ofta att det kryddas för lite och det tycker jag kockarna borde veta. Jag hade önskat bättre kryddade grönsaksbullar eller Veggie balls som de också kallas. Till dem hade jag velat ha kokt potatis, tzatzikin och en sallad. Då hade rätten varit komplett!

Däremot blir jag väldigt glad när jag står i restaurangkön och ser skyltar som säger att de satsar på MSC -och ASC- märkt fisk. Det innebär att de tar fisk från hållbara bestånd och ansvarsfulla odlingar. Hurra för det!

Det är kul att följa att stort företag som vill satsa på hållbarhet.

En guldstjärna för ert miljöarbete Ikea, glöm bara inte bort kryddorna:)