Mat o Musik, Mat och miljö, Vilt

Grillväder i Valborg

Ja du, det regnar och blåser och här inne sitter jag och lyssnar på Katie Melua som definitivt är höstmusik för mig men i morgon är det Valborg!

Valborg är vår, skönsång, en vacker och värmande brasa samt premiärgrillning för mig. Grillas det inte korv med bröd över glöden till brasan så brukar grillen dras fram här hemma. I onsdags hade vi kapsylmiddag och jag tjuvstartade grillsäsongen. Jag grillad en hel vildfångad lax med citroner, timjan, oregano, salt, peppar och olivolja i ett foliepaket. Majs lades också på grillen och allt blev väldigt gott! Dessutom fick vännerna hitta en pinne i skogen och grilla sitt eget pinnbröd. Allt för att jag skulle få lite sällskap vid grillen där jag stod i täckbyxor, täckjacka, mössa och vantar (!).

Till laxen serverades rotsaker i ugn, tzatziki samt en grönkålssallad och till efterrätt blev det banan med choklad och glass. Tanken var att även de skulle grillas men då var jag för frusen så de fick tillredas i ugn.

Metrologerna har lovat oss hyfsat väder i morgon, hurra! Kom ihåg att flytta rishögen och rädda de igelkottar som eventuellt kan gömma sig där och du; det finns inget dåligt grillväder…

Trevlig Valborg!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *