Tags

, ,

Nu är det pajarnas och salladernas högtid och en av mina absoluta favoritpajer är Quiche Lorraine – vegetarian style. Det bästa med denna paj är att du i princip kan lägga i de grönsaker du har hemma, hälla över en blandning av mjölk, ägg och smakrik ost så omvandlas snabbt grönsaksresterna till en lyxrätt!

Så här:

Blanda

1,5 dl vetemjöl med 1,5 dl grahamsmjöl

1 krm salt

100 gram smör som du gör i tärningar och finfördelar i mjölet

2,5 msk kallt vatten

Arbeta ihop till en deg, tryck ut i en pajform och in i kylen i ca tio minuter

Fyllning

Hacka lök, vitlök eventuellt lite chili och stek upp i en stekpanna

Förkoka broccoli i saltat vatten

Skär upp några tomater eller paprikabitar

Förgrädda pajskalet i ugnen i 225 grader ca tio minuter.

Blanda alla grönsaker och lägg dem i det förgräddade pajskalet

Blanda 

3 ägg

3 dl mjölk

3 dl riven stark ost

Salt, peppar och någon örtkrydda

Häll över äggstanningen och sätt in pajen mitt i ugnen på 2oo grader i ca 30 min.

Servera med en sallad on the side, perfekt vegetarisk rätt!

IMG_8948