Choklad, Det Naturliga

Farväl till vintern och kvartalsrapport

Idag är det första april och näää vänta lite, det står en älg utanför fönstret! Jag måste springa och kolla!

April april hahaha. (Standardaprilskämtet som min mor brukar dra:)

Idag får man passa sig för vad man läser och hör, risken att bli lurad är överhängande:)

Jag ska försöka vara ärlig i detta inlägg när jag skriver att jag idag tar farväl av vintern 2016 och hoppas på vår, sol och värme framöver. Vilket är det bästa sättet att ta farväl av vintern då? -Jo med en kopp varm choklad så klart. Det är en av många ting som symboliserar vintern för mig och något jag verkligen uppskattar. När jag vaknade i morse och tittade ut och såg ett tunt tunt snötäcke ligga på marken så känns det som att den varma chokladkoppen kommer passa ännu bättre än jag först tänkt.

Det bästa är att även om april kan vara en månad när vintern och våren står i strid med varandra så vet vi att våren kommer vinna tillslut, tids nog. Värmen och ljuset kommer segra. Det hoppas jag att det kan göra i samhället också, att vi tittar upp från våra smartphones då och då. Ler och hjälper varandra i vardagen med det lilla som kan betyda så mycket.

Idag är det även dags att ”lämna” en kvartalsrapport. Något som jag lovade i slutet av 2015 och man ska ju försöka hålla det man lovar så det får jag stå fast vid. Så vad har då egentligen hänt under de här första tre månaderna 2016? Vid första tanken så tycker jag att det varit rätt stiltje men sedan när jag börjar bläddra i kalendern så finner jag många små godbitar som tillsammans för mig framåt. Jag började året med bland annat en spännande detox i tio dagar som jag utvärderade efterhand. Jag åkte på en otroligt häftigt och givande konferens i Nyköping som hette Gastronomiska Samtal där de främsta kockarna och matentreprenörena i Sverige möttes (!). Jag har knutit många bra kontakter under de här tre månaderna som jag nu ska börja återuppta och jag har fått en kanon mentor i form av Annika Svedberg på Hud och Hälsa som ska hjälpa mig med struktur och fokus framöver.

Allt detta är väldigt glädjande!

Däremot måste jag erkänna att det är flera saker jag har fått flytta fram, stryka och sätta på vänt. Detta beror mestadels på husprojektet vi haft här hemma. Det har handlat mycket om fönster, dörrar, isolering med mera med mera under jan-mars. Så någonstans känner jag att ett lugn när jag dricker mitt morgonkaffe med målaren i den nya delen av huset. För även om det varit påfrestande att ha trevliga arbetare omkring sig nästan 24-7 så vet jag att målaren ska hjälpa oss med de stora ytorna och det han nu gör är den sista finishen. Snart snart snart kan vi flytta in och börja använda huset på riktigt! Det är helt galet att vi går från 56 kvm till ca 156 kvm (!). Bara det att vi nu har en tvättstuga där vi kan hänga tvätt istället för att flytta runt den i huset gör att ett lugn sprider sig inom mig. Well, nog om huset. Det har dock tagit både mer tid och energi av mig/oss än vi någonsin kunnat drömma om. Därför är det en del av förklaringen till att vissa saker i företaget har fått hejda sig.

Jag har intalat mig att mars månad bara måste ”passera” rent jobbmässigt. Det låter ju väldigt trist men jag har hela tiden vetat att det därefter kommer finnas mer tid till att satsa på företaget. Nu är jag där, trägen vinner! Dags att kavla upp armarna och planera men först blir det en löprunda efterföljd av en kopp varm choklad.

Hejdå vintern, välkommen våren och kvartal nr. två 2016!

Trevlig helg!

IMG_9034

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *