Få saker är så gott som en klimatsmart Quesadilla.
En klimatsmart Quesadilla är för mig en vegetarisk variant där de rester du har i kylen eller frysen tillsammans skapar en väldigt god rätt som kan ätas både varm och kall. Servera en grönsallad till och ät inomhus eller varför inte ute i skidbacken?
I helgen gjorde jag Quesadillas på de rester vi hade och serverade med en blandad grönkålssallad till.
Här kommer receptet:
Fyra tortilla bröd (som låg i frysen och var för få för att göra tacos på)
En burk röda kidneybönor
En schalottenlök samt en vitlök
1 dl riven ost (på en ostskalk)
Salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken i mindre bitar
Mosa kidneybönorna med en gaffel i en skål
Häll i löken och en dl riven ost i skålen
Smaksätt med salt och peppar
Lägg ut röran på halva tortillabrödet och vik över den andra halvan
Värm upp en gjutjärnspanna tillsammans med ca en msk rapsolja
Stek tortillabröden ca 2-3 minuter på varje sida, se till att osten smälter
Tag upp de färdiga Quesadillasen och servera med en blandad grönkålssallad och möjligen en klick créme fraîche till.
Klimatsmart och gott på samma gång.
Lycka till!