Tags

, , ,

Plus fyra grader ute, snö som smälter bort och en näsa som rinner känns ju inte som en optimal start på denna dag. Jag kan dock känna vårens vibbar, en dag i slutet av januari-ja jag vet det kommer bakslag men ändå. Det blir ljusare och ljusare för var dag som går och bara det höjer förhoppningarna om vårens varma vindar.

När novembermörkret sänker sig vill jag ha det mysigt och varmt hemma och med det sakta börja plocka fram julpyntet. När julen sedan är över och den dansats ut kring Tjugonde dag Knut vill jag istället ha det rent och fräscht i lyan. Jag vet att många delar denna känsla med mig och i år fick den en extra skjuts. När jag höll på med min detox för en vecka sedan så handlade det om att rensa kroppen fri från slaggprodukter och gifter. Det i sig gjorde något med min helhetssyn på grejer, saker och ting vi förvarar.

Jag har ända sedan jag varit liten varit en samlare och uttrycket ”Den kan vara bra att ha” har använts flitigt här hemma. Jag märker dock att jag mår mycket bättre när jag har mindre saker att hålla reda på och ordning bland dem (vilket inte alltid hör till vanligheterna som ni förstår). Jag har många gånger tidigare skrivit på bloggen om Less is more -uttrycket. Hur man bäst kan tänka när man köper mat för att få de bästa råvarorna utan att bli ruinerad. Det handlar om att unna sig bra mat vid olika tillfällen och variera måltiderna så man har råd att köpa den fina närproducerade köttbiten någon gång i veckan istället för att promt säga att vi ska äta kött varje dag i denna familj minsann.

När jag under min detoxperiod kände att jag fick mer energi ville jag inte enbart applicera den på nya grönsaksrätter utan faktiskt också på andra saker i min närhet. De sakerna blev alla de ting vi förvarar innanför dessa fyra väggar. Jag har börjat rensa bland våra saker och det finns en hel del. Det kommer ta tid och det får det göra så länge jag bara kommer framåt. Målet är att behålla få men bra saker kvar. Resten skänker jag mer än gärna till hjälporganisationer än att de ska ligga här hemma och samla damm. En process för den inbitne samlaren som sagt. Ibland är det häftigt hur en process kan leda till något som du aldrig skulle kunnat gissa dig till.

I mitt fall var det en detox som rensade i röran!