Tags

, , ,

Alltså Paul Svensson- jag är mållös.

Jag har sett dig som TV-kock och bläddrat igenom några av dina kockböcker, hört om hållbarhetsrestaurangen du öppnat i Göteborg bland annat men inte smakat din mat själv. Förrän i lördags.

Min syster hade fått ett bord till oss på Fotografiska Museets restaurang och var mycket glad över detta. När jag fick reda på att det var du som öppnat och nu driver restaurangen steg mina förväntningar avsevärt. Jag gillar att du liksom jag tänker att köttet eller fisken kan vara ett komplement till måltiden och inte tvärt om.

Upplägget var ungefär som på en tapas restaurang med de två stora skillnaderna att portionerna var större och att alla rätter inte serverades samtidigt. Det var nog en fördel att vi ätit en bastant Afternoon Tea tidigare och inte var vrålhungriga men första rätten kom ändå hyfsat snabbt och bröd fick vi in direkt till vinet.

Jag valde tre lyxiga rätter (trots att menyn rekommenderade fyra för att bli mätt) med bland annat spetskål med libanesisk tartar, bakad lök med jordärtskockschips, Karl-Johan svamp och tryffelkräm samt inbakat päron med ingefärssås. Dagen till ära fanns det kött från ungdjur och någon vit fisk tror jag bestämt. Jag minns inte riktigt för vi var där för att prova det gröna. Dock kunde tillvalet av kött eller fisk också skrivits ut i menyn.

När varje ny rätt kom in fick den en presentation av serveringspersonalen som var klädda i stora jeansskjortor, något som matchade den rustika inredningen.

Vi tog alla tre olika rätter och smakupplevelserna var enorma. Vi uppförde oss inte som några kungligheter direkt för när vi alla såg hur den andra njöt av sin rätt så ville vi andra så klart smaka. Vilka smakupplevelser det var på dessa rätter. Jag har varit ute och ätit mycket vegetarisk mat och aldrig (och det säger väldigt mycket) ätit så god grön mat. Paul Svensson – Jag är mållös.

Även om vi hann igenom många samtalsämnen under middagen så återkom alltid matämnet. Detta på grund av att maten var så god. Det blev en fotografisk middag också för jag var ju tvungen att fota det jag åt. Notan fick vi i ett brunt kuvert som även innehöll frön för egen odling vilket gav en trevlig twist på måltiden.

Tack för en god middag Paul, kockarna och serveringspersonalen!

Har du inte varit på Fotografiska Museets restaurangen i Stockholm än så måste du åka dit. Det bara är så.