Nu är det svamplycka och skördetid i landet!
När vi dessutom har fått tillbaka några sensommardagar då det är varmt mitt på dagen och svalt på kvällen så är det bara ut och njuta. Det passar mig utmärkt.
Några kantarellmackor har vi också fått här hemma efter en del letande i år ska erkännas. Jag insåg att vi hade en del solklara svampställen i Småland och att de inte är lika vanliga här ute på ön (fast det sägs att de finns här). Så det får bli att leta vidare eller ge sig iväg på fler svampturer in mot fastlandet.
Karl-Johan svamp har vi däremot hittat mer av som jag skrev i det förra inlägget.
Hur som haver så vet du väl hur du skapar den godaste kantarellmackan? Inte? Då ska du får lära dig det i de svamptider vi just nu befinner oss i:
Bästa kantarellmackan 4 personer
- Tag fram dina kantareller och borsta bort jord och annat skräp som finns på dem
- Lägg dem i en gjutjärnspanna och stek av vattnet på medelhög värme
- Lägg i en rejäl klick smör som får steka med i kantarellerna några minuter och krydda med salt och peppar, sänk värmen något
- När de börjar få lite lite färg lägger du i brödet som du tänkt servera dem på
- Vänd runt brödet i smöret i pannan så att det får lite färg
- Servera sedan genast de färdigstekta kantarellerna på det kantarellsmörstekta brödet.
- Toppa med ett basilikablad!
- Ät och njut!
Nedan kan ni se resultatet samt några andra bilder från vårt fina trädgårdsland.
Ha en fin helg allihop!