Tags

, , ,

Back again!

Här är jag nu igen efter två veckors digital semester och tjo vad välbehövligt det var. För en bloggare som flera gånger dagligen går in och kollar sin sida, Facebook och Instagram var denna paus ytterst välbehövlig. I början var det riktigt tufft med en viss abstinens om att ta del av det digitala men ju längre tiden skred desto skönare blev det. Den digitala världen är fantastisk på många sätt och vis, framförallt för en bloggare men jag tror även starkt på att pausa ifrån den ibland. Då kommer du upptäcka helt nya saker och sidor hos dig själv, I promise!

Det är många som under denna tid ställt sig frågande till just denna aktion. Jag är inte den traditonella bloggaren och jag är inte hyperstor inom bloggvärlden än men jag bygger mitt varumärke kring orden kvalité istället för kvantitet och där ingår det att ibland få vänta och längta efter något. Både för mig och för er. Jag är fast besluten om att mina inlägg blir bättre när jag inte skriver varje dag. En man vid namn Tomas Sjödin som jag hörde sommarprata i P1 för ett antal år sedan har skrivit en bok som heter ”Det händer när du vilar” som finns uppskriven på min bokönskelista. Han sa många kloka saker i sitt radioprogram och det känns som det faktiskt sker något magiskt när vi tillåter oss att vila eller lägga saker ifrån oss ett tag.

Så vad hände då med mig under denna internetdetox? Jo följande:

  • Jag blev mer närvarande
  • Mer analytisk (dvs. googlade inte allt jag inte visste utan försökte resonera mig fram till det istället)
  • Fick 100 nya idéer typ (inte bara bra men ändå :))
  • Jag spelade mycket gitarr
  • Sov bättre, jo faktiskt. Tittade inte så mycket på mobilen innan sängdags nämligen.

Jag har missat att få info om en del världsnyheter på direkten, semesterbilder och andra dagliga ting men det intressanta i kråksången är att nyheterna tillslut även nått fram till mig. Det har bara tagit lite längre tid. Kanske är det bättre, kanske inte. Jag vet bara att denna digitala semester verkligen var välbehövlig för mig och jag kan varmt rekommendera den vidare. Nu gäller det att plocka russinen ur kakan och implementera dem i vardagen, för internet vill jag verkligen inte vara utan, bara ibland!

Välkomna tillbaka kära läsare, nu åker vi!

IMG_0535