Imorgon är det Sveriges nationaldag eller nej det är det ju egentligen inte men nästa känns det som.
Midsommarafton är en väldig speciell dag tycker jag. Det är ljust länge, det är ofta god mat med trevliga människor och många är på väg in i semestertider. En hoppets tid helt enkelt. Det behöver vi nu i denna oroliga värld.
Igår traskade jag ner med dottern till havet och Fläderblomsträdet som står där och väntar på oss. Jag började med att göra en omgång saft just till midsommar och samtidigt en Fläderchampange som jag gjort så många år tidigare. Den är dock klar först om några veckor. Min flädersaft får inte vara alltför söt och så här kan du lätt göra en omgång ikväll som du kan servera imorgon:
Flädersaft 1 l
Ingredienser
1 l vatten
20 blomklasar
1 ekocitron
4 dl ekosocker
Gör så här:
Koka upp vattnet med sockret så det löses upp
Skölj blomklasarna under rinnande vatten
Skölj och skrubba citronen
Lägg blommorna och citronen omlott i en bunke
Häll över det kokande vattnet
Låt stå i en sval källare i minst ett dygn
Sila av blommorna och citronen
Häll upp på väl rengjorda flaskor
Servera till midsommar eller andra kalas i sommar.
Lycka till och Glad Midsommar gänget!