Tags

, , , , ,

Just nu är det dock mer regel än undantag att hela familjen är hemma tillsammans med ett gäng baciller. Alla hjärtans dag var inget undantag. MEN varför inte pigga upp tillvaron och överraska min fantastiska fru med lite extra gott till det heliga kaffet. Till min hjälp hade jag såklart mina två små guldklimpar. De fick ansvara för garneringen. Planen var att göra nåt extra gott med choklad. När jag i vanliga fall gör något så försöker jag hitta lite inspiration genom att läsa lite olika recept och tillvägagångssätt från diverse informationskällor. Sen ser man vad man har hemma och därefter försöker man skapa något ätbart. Skulle det inte gå hela vägen så går det mesta att rädda med vispad grädde. Dock hittade jag ett recept idag som verkade otroligt gott! Eftersom jag i stort sett för en gångs skull använde det rakt av så kan jag säga att det var från Food Pharmacy Det var jättegott, nyttigt och enkelt. Galet gott faktiskt!!

Så här gjorde jag:

  1. Smörj en form med kokosolja.
  2. Mixade våra 9 sista färska dadlar (skulle vara 10 egentligen) med 2 dl mandelmjöl.
  3. Blanda i 5 msk kakaopulver, 0,5 dl rivet kokos, 1 tsk bakpulver, lite salt. Mixade allt på nytt.
  4. Smält 1/2 dl smält kokosolja och lägg i mixern tillsammans med 3 ägg. Mixa igen.
  5. Lägg i smeten i formen och in i ugnen i 175 grader i 10 min. Då är den kladdig och fin!
  6. In i kylen med formen och låt svalna.
  7. Barnen garnerade ett hjärta av amerikanska blåbär. Servera tillsammans med lite grädde och nybryggt kaffe.
  8. NJUT!!

Det blev en uppskattad alla-hjärtans-dag-fika 😊.