Tags

, , ,

Kål har länge varit en favoritgrönsak hos mig. Sedan jag började syra kål har den fått ännu högre status och nu har jag även testat att pickla rödkål vilket också blev en succé. Dessutom innehåller den många nyttigheter. Rödkål är speciellt rik på c-vitamin samt vitamin K som behövs för blodets koagulationsförmåga. Dessutom innehåller den också många antioxidanter.

Kål är alltså toppen och speciellt under den här årstiden då de andra grönsakerna inte är så fina i butiken.

Att pickla rödkål är dessutom busenkelt och passar perfekt som en sidedish, toppa en kött/veggoburgare med eller varför inte använda den som topping på en soppa.

Här kommer receptet:

Picklad rödkål 4 pers.

400 gram rödkål

1/2 dl ättiksprit (12%)

1 dl strösocker

2 dl vatten

2 krm salt

Gör så här:

Strimla rödkål fint och lägg i en bunke

Koka upp ättiksprit, socker, vatten och salt

Häll detta över rödkålen och låt svalna

Klart!

Förvara den sedan i kyl.