Det Naturliga

Tillbakablick 2019

Gott Nytt 2020!

Nu har vi återigen fått vända blad för att ta oss an ett helt nytt decennium. Härligt och häftigt tycker jag! Det är skönt att få vända blad och börja om på nytt igen. Vid den här tiden är man alltid lika optimistisk av vad som komma skall.

Jag hoppas såklart att 2020 blir året då vi blir ännu fler som förstår storheten i att äta lokal mat och att vi verkligen kavlar upp ärmarna och tar klimatfrågan på allvar. Det är saker jag kommer fortsätta arbeta för. Handlar du lokal mat så minskar din klimatpåverkan drastiskt. Dessutom behöver vi värdera maten högre och slänga mindre fullt duglig middagsmat för att få ner vår klimatpåverkan. Bränderna som härjar i Australien just nu och en vintertemperatur på +5 grader känns inte ok så här i början av januari.

I januari brukar jag dessutom stanna upp och göra en återblick av vad som hänt under året som gått. Här kommer en sammanfattning av det:

  • Jag arbetade som projektledare för nätverket Regional Matkultur Småland. Tryckte upp en ny fin broschyr av Småländska Smaker som gick ut i 20 000 ex. på tre språk och nådde turister av alla de slag som vill äta lokal småländsk mat. Se här för mer info om nätverket här eller här: Småland
  • Träffade lokalproducenter och arrangerade en stor lyckad Business to Businessträff där lokalproducenter och restauranger fick träffas och skapa nya samarbeten.
  • Jag börjar blogga en dag i veckan (oftast i början av veckan men ju mer tiden gick desto mer insåg jag att det fick styras av hur veckan såg ut. Det kommer jag fortsätta med under 2020).
  • Jag drev ett projekt som heter ”Samverkan inom lokal matproduktion” och bjuder där in till lokala träffar matproducenter emellan som också tar slut under året.
  • Jag började arbeta halvtid på Hushållningssällskapet i Huskvarna och fick en massa trevliga kollegor. Där arbetar jag som landsbygdsutvecklare med fokus på lokal mat och mycket av det jag gör där är väldigt likt det jag gör i företaget. Det är positivt för båda verksamheterna och det man främst måste hålla koll på är att inte jobba för mycket.
  • I november tackar jag för mig i min roll som projektledare i nätverket Regional Matkultur Småland. Jag lämnar då med varm hand över det till Christian (den andra projektledaren) och känner en stolthet över att vi gått från 25 företagare till 52 st på den tiden jag varit inkopplad. Tiden var inne att gå vidare.
  • Jag arrangerar en ny satsning i November som heter ”Den Lokala Musiklunchen” som blir en succé med utsålda biljetter och fina utvärderingar.
  • Jag träffar Eva Sjöberg och vi inleder ett samarbete kring naturen och hälsa och ett koncept som heter Den Naturliga Promenaden som vi nu håller på att utveckla.

När man läser igenom det här så inser man hur mycket som har hänt under 2019. Under våren 2019 hade jag lite för mycket att göra och det kan man nästan förstå när man ser allt detta. Därför kändes det skönt att lämna över Regional Matkultur Småland som jag kände mig färdig med under hösten 2019.

Utmaningen 2020 blir att ha lagom mycket projekt på gång och det har jag börjat göra upp en plan för. För även om man ibland kan tycka att ordet lagom känns grått och trist så är det just det som gör att du orkar med vardagen. Den planen håller på att ta form nu.

Jag ser positivt på 2020 rent arbetsmässigt och hoppas också på att nära och kära omkring mig får ha hälsan.

Redan nästa vecka får du ett nytt grönt recept som passar så här på det nya året, tills dess säger jag här i min glittriga nyårsklänning:

Gott Nytt 2020!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *