Det Naturliga, Närproducerat, Soppor, Vegetariskt

Succé, en vindsvåning på Södermalm & en ofrivillig soppdiet

Succé!

Det är ett ord som sammanfattar Den Lokala Musiklunchen förra onsdagen!

Vi hade sålt slut på biljetterna några dagar innan och några stod dessutom på väntelistan. Ragni Andersson på Svensk Streetfood serverade en riktigt närproducerad Vegetarisk tagine. En marocansk gryta med lokalproducerade råvaror samt en tunnbrödstulle med vildsvinskött. Se presentation nedan.

Vi musiker fick hoppa in och hjälpa till med upplägg och servering för att det skulle gå smidigt och det gick finemang. Vår Vistrio levererade och Per-Åke Wennerberg bjöd på sig själv under intervjun. Där fick han svara på frågor om varför trumpet var det första instrument han valde att lära sig spela och hur mycket närproducerad mat han egentligen köpte. Vi fick väldigt fin feedback efter spelningen och många meddelade att de gärna ville komma tillbaka. Dessutom kom den lokala tidningen och skrev om oss.

Roligt att det blev så lyckat!

På fredagen därefter åkte jag upp till Stockholm för att träffa mina pluggkompisar. Vi hade hyrt en lägenhet via Airbnb och det gav oss en vindsvåning mitt på Södermalm. Stockholm har precis som Malmö (där jag var någon vecka tidigare) fattat det här med lokal mat. Överallt ser man marknadsföring kring detta och på den internationella konstmötesplatsen Artipelag ute i skärgården blev vi serverad riktigt god lokalproducerad mat med kryddor och grönsaker de odlat på taket. Inspirerande!

Den här veckan har dock inte fortsatt med samma lyx och glamour. Jag drog ut en krånglande visdomstand i tisdags och efter det har jag varit matt må jag säga. Det gjorde dessutom att jag fick inleda en ganska ofrivillig soppdiet som kommer hålla i sig några dagar till. Jag älskar ju soppor men inte dieter så när man får denna ordination så tänker man ju på allt annat man vill äta. Jag har dock gjort en väldigt god broccolisoppa som du får recept på nedan och en potatis-& pumpasoppa med pepparotscrèmefraiche än så länge. Dessutom är det inte många hela bitar i chokladmousse med grädde heller så det fick det också bli 🙂

En lugn vecka har det blivit och det är inte fel i grå november ändå. Tid för vila och reflektion helt enkelt.

Nästa vecka hoppas jag att jag är piggare, då blir det nya tag och tills dess får ni receptet på:

En mustig broccolisoppa för 2

Ingredienser

Ett halvt broccolihuvud

en gul lök

1-2 vitlöksklyftor

en bit purjolök

1/2 burk kokosmjölk

1 dl vatten

färsk persilja

paprikapulver

salt

peppar

timjan

rapsolja

Gör så här:

Stek lök, purjolök, vitlök och broccoli i rapsolja tills det blir mjukt

Häll i 1 dl vatten

Låt det koka i ihop

Häll sedan i kokosmjölken inklusive kokossmöret på toppen i burken

Finhacka persiljan och lägg i resten av kryddorna

Låt koka i ca tio minuter tills allt är mjukt.

Mixa ihop med en mixerstav och bättra på med salt och peppar om det behövs.

Servera med en klick yoghurt!

Lycka till och ha en fin helg!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *