Mat och miljö, Matdebatt

Sorg

Idag är jag ledsen och chockad.

Jag vaknade upp tidigt imorse för att mötas av ett valresultat jag både trott och hoppats skulle vara helt uteslutet. Amerika har valt Donald Trump som president.

En person som står så långt ifrån mina värderingar vad gäller miljö, kvinnosyn och mänskliga rättigheter. Då kan man bara känna sorg. Precis som med Brexit som gick igenom tidigare i somras så känns detta som en missförtroenderöstning men det spelar ju ingen roll för resultat är vad det är.

Jag hade så goda förhoppningar på Hillary som kämpat för dessa frågor ur ett helt annat perspektiv.

Jag är chockad som sagt och skulle helst inte vilja gå upp ur sängen idag men det mår varken jag eller världen bättre av. Därför ska jag snart ge mig iväg till ett viktigt möte som handlar om just nyttan av av satsa på klimatsmartmat. Detta möte kommer såklart påverkas av denna världsnyhet men jag hoppas också att det kommer att ge styrka. Styrka av att se att vi fortfarande är många som kämpar för bra och viktiga frågor.

Det är ungefär det mötet jag orkar idag känner jag. Därefter vill jag åka hem och krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och bara vara sorgsen. Se hur snöflingorna dalar ner från himlen, mörkret som faller och sedan vakna upp till en ny morgon där chocken har lagt sig och jag är mer redo än någonsin att kämpa för det som är rätt.

Som klimatsmart mat tillexempel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *