Nu är det pajarnas och salladernas högtid och en av mina absoluta favoritpajer är Quiche Lorraine – vegetarian style. Det bästa med denna paj är att du i princip kan lägga i de grönsaker du har hemma, hälla över en blandning av mjölk, ägg och smakrik ost så omvandlas snabbt grönsaksresterna till en lyxrätt!
Så här:
Blanda
1,5 dl vetemjöl med 1,5 dl grahamsmjöl
1 krm salt
100 gram smör som du gör i tärningar och finfördelar i mjölet
2,5 msk kallt vatten
Arbeta ihop till en deg, tryck ut i en pajform och in i kylen i ca tio minuter
Fyllning
Hacka lök, vitlök eventuellt lite chili och stek upp i en stekpanna
Förkoka broccoli i saltat vatten
Skär upp några tomater eller paprikabitar
Förgrädda pajskalet i ugnen i 225 grader ca tio minuter.
Blanda alla grönsaker och lägg dem i det förgräddade pajskalet
Blanda
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven stark ost
Salt, peppar och någon örtkrydda
Häll över äggstanningen och sätt in pajen mitt i ugnen på 2oo grader i ca 30 min.
Servera med en sallad on the side, perfekt vegetarisk rätt!