Tags

, , , , , ,

Nu är hösten här!

Jag tillhör de som verkligen uppskattar den nu friska och något mer klara luften samt de vackra höstfärgerna så här i början av hösten.

Hösten är för mig lika med äppelpaj och här kommer ett superduper recept på en god smulpaj med extra krisp:

Krispig Äppelsmulpaj 4 – 6 port

Ingredienser

  • 6-8 äpplen beroende på storlek
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm flingsalt

Smuldegen

  • 125 gram kallt smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor
  3. Lägg dem i en ugnssäker form (ca 28 cm i diameter)
  4. Strö över kanel, rörsocker samt flingsalt
  5. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna
  6. Strö den över äpplena
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 18-25 min
  8. Servera med vaniljsås, grädde smaksatt med vanilj eller en god närproducerad glass.

Lycka till!