Mat och Hälsa

Fil – mitt i allt

Ännu en dag med strålande sol ute, härligt!

Har jag nämnt att vi bygger till här hemma? Nästa månad kommer det vara slutfinish på det mesta och så många val vi har gjort den senaste tiden vet jag inte när jag gjorde sist. Lister hit, fönster där eller här? Vilka garderober blir bra och tapeter med mera. Visst, det är roliga funderingar men ibland önskar jag faktiskt att det inte fanns så otroligt mycket att välja på.

Det kan låta konstigt, jag som älskar att välja men även där finns en peak. Ungefär som meatpeak som nu också kommit till Sverige. Köttkonsumtionen har ökat och ökat i detta land fram till förra året då den sakta började gå ner till ”endast” 87,3 kg kött per person och år (!). Orimligt höga siffror tycker jag som inte äter i närheten av den mängden kött men positivt ändå att den börjar gå neråt på en Vegetarisk måndag som den här. Kött av god kvalité kan vi äta och då kan man se till att ha några vegetariska dagar i veckan också så är mycket vunnet som jag så envist upplyser om.

Vad gör man då när man inte heller orkar laga vegetariskt för att man har så mycket fönsterbeslut omkring sig, eller bara allmänt mycket på jobbet?

Jo, då ska ni få ett bra tips:

Ta en tallrik fil mitt i allt. Mycket enkelt att tillaga, du lägger själv i det du gillar och maten är klar och kanske till och med uppäten på en kvart. Perfekt snabbmat!

Ha nu en fi(l)n- måndag! 🙂

 

IMG_8105

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *