Mat och miljö, Vegetariskt

Falafel i tunnbröd – riktigt bra snabbmat

Ibland är vardagen hektiskt och det är svårt att få till en vällagad och bra middag. Det är viktigt att ha enkla rätter att ta till hemma ibland när orken tryter man är vrålhungrig och inte orkar vänta på ett långkok. Det behöver i sig inte betyda att rätterna är smaklösa eller onyttiga. De kan faktiskt vara riktigt bra snabbmat.

Jag har några rätter som jag tar till hemma när orken tryter. En av dem är falafel i tunnbröd, en riktigt bra snabbmatsrätt.

Då vi inte har någon fritös hemma så köper jag bra färdiga falafel i affären. Det finns bra alternativ som inte innehåller för många konstiga E-ämnen och tillsatser. Tunnbröd brukar jag också köpa och ha i frysen. En dag ska jag dock lära mig att baka mina egna tunnbröd. Såsen gör jag själv och toppar sedan allt med sallad, tomat och en delad lime. Häng med på hur jag gör mina snabba och nyttiga falafelrullar:

Snabba falafelrullar 2-4 port

Ingredienser

1 förpackning färdiga falafel

4 tunnbröd

Ruccola

3 tomater

1 lime

Créme fraîche

En bit gurka

2 vitlök

Salt och peppar

Gör så här

Tag fram en stekpanna, häll i en skvätt rapsolja och stek falafelbullarna gyllengruna

Blanda en tzatziki av créme fraîche, gurka, vitlök, salt och peppar

Skölj ruccola och tomaterna och hacka tomaterna i mindre bitar

Dela limen i fyra bitar

Tag fram ett tunnbröd

Lägg tzatzikin mitt på tunnbrödet

Lägg några falafelbullar uppe på tzatzikin och fyll på med ruccola och tomat.

Krama ur limefrukten och tag eventuellt på mer peppar och salt.

Rulla ihop, ät och njut!

Lättare blir det knappast.

Lycka till med din vegetariska snabbmat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *