Vegetariskt

Rödkålsknyten i ugn

Jag har testat en ny grej.

Rödkålsknyten i ugn och det blev riktigt gott! Jag gillar verkligen traditionella kåldolmar men när det inte finns vitkål i kylen och man dessutom är sugen på något vegetariskt så får man testa sig fram. Det är inte alla experiment som blir lyckade men detta blev faktiskt det!

Så här gjorde jag:

Tog fyra stora rödkålsblad, sköljde dem och la dem att torka på hushållspapper.

Därefter hackade jag upp en gul lök, 4 körsbärstomater, 4 champinjoner, en vitlök och en röd paprika.

Jag la de fyra rödkålsbladen i en ugnsfast form och fördelade de upphackade grönsakerna på bladen. Sedan kryddade jag med salt och peppar, oregano, paprikapulver en klick crème fraîche samt en skvätt soja.

In i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Tag ut, låt dem svalna, ät och njut!

Bladen blir både krispiga och en aning sega men det är en kombination som jag tyckte om. Vill man ha dem en aning mjukare kan man säkert förkoka dem innan man kör in dem i ugnen.

Lycka till och smaklig spis!

img_2575

img_2572

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *