Dryck, Fisk, Mat och miljö, Närproducerat

Årets småländska vinnare i Matverk 2018!

Jag vill passa på att Gratulera årets vinnare i den Småländska deltävlingen Matverk2018. Det blev Rudenstams Bär&Frukt som med sin äpplemust Transpence blanche tog hem priset!

I juryn satt ingen mindre än Roger Henriksson och Matts Andersson (svenska kockars förening), Kent Ly (Smålands Turism) och Stefan Lundvall som representerade oss på Regional Matkultur Småland.

Juryns motivering löd: ”Det här är en must gjord på en enda äppelsort från en specifik jordmån. Innehållet är 100% äppeljuice från transparente blanche med 100% smak av Skärstadalen. Tävlingsbidraget Transparante blanche är en premiummust som man med stolthet kan ha på en restaurangmeny. Musten presenteras i en snygg tilltalande flaska med en stilren etikett. En produkt med stark regional förankring, präglad av småländsk tradition och hållbarhet.”

Nu håller vi alla tummar och tår att musten kommer gå långt i rikstävlingen Matverk 2018 som avgörs i Nyköping under våren 2018.

Gå in och läs här om musten och mustaren Jeurgen som stolt håller upp en flaska av vinnarmusten med fina Skärstadalen som bakgrund.

Dagens tips blir att inhandla en god och lyxig alkoholfri äppelmust på Transparante Blanche till helgens middag. Den passar utmärkt till fisk bland annat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *