Mina Vänners Mat

En mentor

Jag hade kört fast.

Jag hade en mängd frågor och funderingar på hur jag skulle gå vidare men framför allt hur jag skulle få struktur på alla mina projekt. Jag ansökte om att få en mentor och blev tilldelad goa Annika Svedberg på Hud & Hälsa. Annika är en auktoriserad hud- och örtterapeut som bland annat gör ansiktsbehandlingar, örtkonsultationer och örtvandringar!

Annika blev årets nyföretagare i Jönköping 2015 och har en struktur som heter duga. Hon föreläser om ”Det gröna Apoteket” vilket intresserar mig väldigt mycket. Dessutom är hon en väldigt trevlig person. Matchningen kunde inte varit bättre!

Jag har funderat på det här kring mentorskap och inser att det är värt oerhört mycket. En oberoende person som ser dig och ditt företag och ger tips, råd och idéer som du själv inte kommit på och som dessutom sätter en aning press på dig. Jag och Annika lägger själva upp hur ofta vi träffas och hon är just nu välinformerad om att marsmånad är en månad av utbygge, beslutsfattande och bloggbygge. Därutöver ryms inte så mycket mer. Det gör att jag inte ska genomfört några stordåd till vårt nästa möte men några nya mail ska skickas samt ett och annat strukturschema ska skapas. Jag behöver det!

Struktur är inte min starkaste sida men jag är väl medveten om att när det infinner sig i min kreativa sfär så händer det saker. Scheman, struktur och organisation är något av det tråkigaste jag vet. Kan jag få smarta tips från en strukturerad person som gått före så kan jag bli mer motiverad att själv skapa dem. Dessutom vill jag inte göra Annika besviken, jag vet att hon vid vårt nästa möte kommer fråga hur det har gått med mina åtagande och då vill jag kunna ge bra svar. Visst är det märkligt? Jag behöver liksom redovisa mina uppgifter för någon just nu.

Det bästa är att vi anpassar mötena och uppgifterna utifrån nuläget så att de inte blir förknippat med stress. Däremellan kommer vi dricka otaliga koppar kaffe, tjöta om väder och vind, skratta och ha roligt längs vägen hoppas jag.

En mentor är guld värt att ha som företagare. Har du inte en redan så skaffa det, det är dagens råd, oavsett hur länge du arbetat med ditt företag.

Vi träffades igår på Internationella kvinnodagen i min gamla massagekollegas lokaler som Annika nu tagit över. Det var häftigt att komma tillbaka och jag kände powern av två målinriktade och starka kvinnor.

Nu är det dags att sätta sig med det första strukturschemat.

Hej o hå Annika, nu kör vi!

FullSizeRender-2

 

1 thoughts on “En mentor

  1. Annika Svedberg skriver:

    Tack härliga Sofia för de fina orden! För mig känns det som en förmån att få tillfälle att möta och bli inspirerad av din drivkraft. Du vet vad du vill och är otroligt duktig på det du gör, så detta kommer bli superbra! Varmt lycka till med ditt planerade så ses vi snart igen! 🙂 Kram Annika, Hud & Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *