Mat och Hälsa, Mat och miljö

Lunch på Spira

Igår åt jag lunch på kulturhuset Spira som jag tycker är en av Jönköpings pampigaste byggnader. Diskussionerna kring detta hus har varit många och åsikterna har verkligen gått isär när arkitekt Gert Wingårdhs ritningar började förverkligas.

Personligen har jag gillat bygget från början. Möjligen för att Gerts arkitektur kännetecknas av ”högteknologiska lösningar i kombination med sensuella, naturlyriska kvaliteter” vilket tilltalar mig. Det ska dock erkännas att även jag funderade kring det oranga färgvalet till en början. Huset är klätt i 6000 kvadratmeter glas och med en placeringen precis intill Munksjön genereras både ett fint ljusinsläpp och en härlig utsikt.

Husets motto om att bli Jönköpings vardagsrum har inte riktigt slagit igenom än även om utbudet på föreställningar och evenemang är stort. Jag tror att huvudskälet till det är maten. Turbulensen som varit kring restaurangen med många klagomål på dålig service, sen mat och dåligt matservice var självklart inte stjärnkocken Tommy Myllimäkis vision när han startade upp verksamheten. En konserthusrestaurang kräver så mycket mer än enbart god mat och ett trevligt bemötande. Det gäller att maten levereras i tid på ett trevligt sätt och att det finns ett koncept som håller för denna typ av verksamhet.

Nyligen tog Företags Catering FC Events över restaurangen och det gjorde mig glad. Jag har ätit på Guvenören som är en annan restauranger de driver vid ett flertal tillfällen och tyckt om maten varje gång. Igår när jag var på Spira och åt lunch tillsammans med några andra företagare bjöds jag på en varmrökt lax med pissaladière och aioli. Servicen var mycket god och salladsbuffén var utsökt!

Tack för en god lunch Företags Catering! Ni har tagit ett första steg mot att förverkliga konceptet som Jönköpings vardagsrum. Ännu en guldstjärna hade ni fått av mig om laxen varit miljömärkt.

IMG_8242

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *