Igår gjorde vi en aktivitet som jag inte gjort sedan jag var liten.
Vi gav oss iväg och plockade majs, på Gisebo, uppe på höjderna bara några mil från oss. En perfekt familjeaktivitet. Det var lättplockat och gick relativt snabbt om man jämför med jordgubbs- eller blåbärsplockning.
Vädret var också på vår sida och solen sken på majsfälten med vackra Vättern i bakgrunden. Det enda som störde idyllen en aning var E4:an och bilarna som hördes i bakgrunden även om de var en bit iväg.
Det gick undan minsann och vi fick avbryta när vi kommit upp i 12 kg 🙂 Nu har vi majs hela vintern och våren. Det är en perfekt snabbgjord vardagsrätt. Koka upp några majskolvar i en stor balja med vatten och lite salt.
Servera med en klick smör och salt. Mums!
Enklare vardagsrätt får man leta efter och du det är dax att plocka in majsen nu!
Nästa vecka är den sista veckan de har öppet här för säsongen så passa på. De har också rödbetor, lök, dill, äpplen och päron till försäljning på gården.
En mycket bra helgaktivitet för hela familjen skulle jag säga!
Trevlig helg.