Det Naturliga, Mat och Hälsa, Mat och miljö

Dag 9

Jag vaknar upp till ett snökaos och inser att det är dag nio av denna detox!

En decimeter nysnö har kommit i natt och det är så vackert ute. Morgonens fruktsallad slinker ner ihop med en kopp örtte så klart, sedan är det dags för dagens uppdrag.

Fruktsallad till frukost är bestämt något jag känner för att behålla ett tag även efter denna detox. Det är smidigt att göra, väldigt gott och går att kombinera i all oändlighet.

Till förmiddagsfika blir det sedan avokado, otroligt gott med lite örtsalt på. Jag funderar på det här med mellanmål. När jag jobbade som kostrådgivare var det den vanligaste återkommande frågan. Frågan om vad man skulle äta till mellanmål. Svaret blev ofta en smörgås, fruktsallad, kvarg med bär, keso med äpple osv.

Nu vid denna tidpunkt när jag i stort sett ätit avokado, frukt eller nötter till både för- och eftermiddagsfika i över en vecka så känner jag att vi ofta komplicerar till mellanmålen för oss. Visst är det supergott med kvarg med bär eller en fruktsallad men ofta vill vi ha något snabbt till för- och eftermiddagskoppen. Ta frukten, avokadon eller nötterna som standardfika och gör fruktsallad eller kvarg någon gång då och då när du känner att du har lust.

Dessutom räcker det med en frukt till mellanmål förutsatt att du inte ska köra något hårt träningspass efteråt. Jag har under denna tid själv blivit uppmärksam på hur många mackor jag i slentrian ätit till fika.

Jag kommer definitiv äta mackor efter denna period men kanske inte lika många. Kvalité istället för kvantitet, ni ser, det kommer igen. Extra högaktuellt efter gårdagens ekotgranskning som visade att många av de grönsaker vi köper i våra butiker är så snabbproducerade att de saknar viktiga fytokemikalierna som hjälper till att hålla oss friska. Något att fundera på minsann.

Ha nu en fin avokado-eftermiddagsfika!

IMG_7562

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *