Det Naturliga, Mat och Hälsa

Dag tio

Sista dagen!

Vänner jag är snart i mål! Om några timmar kan jag fira att jag genomfört en tio dagars lång detox. Helt otroligt. Denna dag kändes så långt bort när jag måndagen den 11:de januari inledde med att plocka bort kaffet med mera mot grönsaker och fick bankande huvudvärk på det. Efterhand som dagarna passerade gick kaffeabstinensen ner och sötsuget försvann! Här nedan kommer en längre utvärdering:

Utvärdering

Detoxen jag snart genomfört innebar att jag plockade bort kaffe, kött, alkohol, fisk, mejeriprodukter, socker, mjöl, flingor med mera mot grönsaker, bönor, frukt, nötter och frön. Jag har levt ungefär som en vegan i snart tio dagar. Till detta har jag druckit vatten i massor och många baljor örtte.

Starten var tuff som ni förstått men efter några dagar fick jag faktiskt mer energi. Jag följde Allt om Mats program som ni kan klicka på här och det passade mig perfekt för jag åt fem gånger om dagen och det var inte ”överstrikt”. Jag kunde göra storkok på någon av rätterna och äta dem nästa dag istället för att då tillaga en ny rätt. Dessutom hade jag ingen aning om vad Vita Verde/ Ultra clear plus var men fick reda på att det var någon typ av gröt. Jag tänkte att detta måste finnas i en vanlig mataffär men de hade de inte och när till och med hälsokostbutiken fick beställa det och det skulle ta 2-3 dagar innan det kom då bestämde jag mig för att strunta i det. Jag bytte ut den mot någon extra frukt, någon portion havregröt eller några nötter. Om det var avsaknaden av den som gjorde att jag har gått runt och varit en smula småhungrig dessa dagar eller om man gör det under en detox , det kan jag inte veta. Här kommer en samlad lista på effekter av denna detox:

Piggare: Ja

Finare hy: Ja

Smidigt: Ja och Nej

Blivit endast te-drikare: Nej!

Gått ner i vikt: Ja

Sovit bättre: Ja

Bättre fokus: Ja

Skulle kunna leva så här resten av livet: Nej

Mindre sötsug: Ja

Ätit god mat: Ja

Utifrån denna lista så inser jag att det har varit mer fördelar än nackdelar. Den nämner dock inget om påverkan på familjen som har gått ok men vi ser alla framemot att äta samma sak i morgon igen. Den nämner inget om avsaknaden av vissa livsmedel som varit enorm. Trots dessa bitar så inser jag att kroppen har fått en rejäl rensning och så här nyttigt som jag ätit under dessa dagar vet jag inte när jag åt sist.

Dessutom vill jag göra en sista hyllning till Örtteet som har funnits där som en varm hjälpande hand under många kalla dagar (i morgon blir det annan dryck i koppen) och till alla er som hejat på och stöttat mig längs vägen! Nu återstår det endast några få timmar!

Här är bild på dagens eftermiddagsfika:

Örtte och Blåbärsmoothie med valnötter

FullSizeRender

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *