I Naturen, Mat och Hälsa, Mat och miljö, Närproducerat

Äta ute

Här om dagen satt vi och läste en natur- och friluftstidning och kände att vi ville till fjällen: NU!

Så känner man väl förvisso ofta när man ser de härliga bilderna på vyerna och kan ta in känslan med den klara luften från reportagen. Något nedstämda insåg vi att det inte passar med en fjällresa just nu. Det får komma längre fram.

Två dagar senare insåg vi att man faktiskt inte behöver åka upp till fjällen för att ta del av fantastisk natur och få göra något härligt som bryter av i vardagen. Vi gjorde en pannkakssmet på äggen från hönsen, ställde upp vårt gaskök på en sten bakom huset, plockade fram vår minimuurikkapanna och stekte pannkakor för glatta livet. Vi ringlade honung över de färdigstekta pannkakorna och till detta serverades vatten ur valfri kopp. Det var en fin sensommarkväll med en värmande kvällssol. Så underbart härligt!

Några dagar senare i 30-graders värmen cyklade vi ner till sjön och packade ner ostmackor, nektarin, kaffe och saft. Alla tog sig ett dopp i sjön efter en svettig dag på jobbet och sedan satt vi där och åt våra ostmackor i kvällssolen. Lika underbart!

Jag vill med detta blogginlägg inspirera er till att äta ute. Nu är det dessutom fortfarande varmt och enkelt att ta sig ut.

Menyn behöver inte vara särskilt avancerad för att det ska bli lyckat och även om det blir en del extra disk och plock efteråt så är det värt det.

Ut i naturen och ät med er säger jag bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *