Idag börjar fotbolls-EM! Heja heja Sverige (och Spanien för dem har jag tippat som vinnare i ett fotbollstips?).
Fotboll förknippas ofta med chips och öl och även om jag inte har något emot OLW:S dillchips så kan du göra mycket godare och nyttigare chips själv.
Detta året känns som sötpotatisens år och jag har hakat på trenden och äter sötpotatis till det mesta.
Så här gör du dina egna makalöst goda sötpotatischips:
Skölj och skala 1 stor sötpotatis
Hyvla den fint med en osthyvel eller använd hyvelfunktionen i en matberedare (om du har en sådan).
Sprid ut dem på en plåt, de ska helst inte nudda varandra.
Ringla sedan över olivolja och krydda med salt och peppar eller kör in dem naturella i ugnen precis som de är, eller krydda dem med din favoritkrydda. Min favorit kryddmix just nu är chiliflakes och salt.
In i ugnen på 175 grader i ca 30 min – en timme (det gäller att börja i tid så de är klara till matchen).
Häll upp i en skål och servera med en kall öl. Bättre snacks till fotbollen får du leta efter!
Lycka till!