Tags

, , ,

Hoppas ni alla haft en fin allhelgonahelg. Fått tid att bara vara och tänka på dem som fattas oss.

Jag var nere i Skåne på en väldigt betydelsefull plats för mig. Trampat mark i förfäders spår, tänt ljus på grav och vinterbadat i en annan sjö.

Den första november avslutade jag min roll som koordination i nätverket Regional Matkultur Småland och jag vill bara säga ett stort TACK! Tack till alla producenter jag haft förmånen att möta under dessa tre år, tack för alla givande samtal om hur vi kan lyfta den lokala maten vidare och tack för alla goda smakprover ni delat med er av.

Jag tog över nätverket i ett läge då ingen riktigt visste vad som skulle ske med det och tillsammans med mina två kollegor Stefan Lundvall och Christian Oleksiy Janér lyfte vi nätverket från 25 företagare till dagens 52. Vi har fått människor att få upp ögonen för detta nätverk och småländsk mat, vi har arrangerat business to business mässor mellan producenter och restauranger och vi har åkt på utbildningar och träffat andra koordinatorer från andra länder med mera. Efter tre års intensivt arbete känner jag att jag har gett det jag har att ge till nätverket och lämnar därför med varm hand över till Christian som jag vet kommer att fortsätta arbeta för att lyfta Regional Matkultur Småland till nya höjder. Jag kommer fortsätta att lyfta er i andra sammanhang och såklart göra reklam för Regional Matkultur Småland när det ges tillfälle. Nätverket ligger mig varmt om hjärtat som ni förstår. Att äta lokalproducerat i vardagen är något jag brinner för på så många olika sätt.

Ett annat sätt som jag lyfter den lokala maten är på ”Den Lokala Musiklunchen” som äger rum nästa onsdag den 13/11. Än finns det plaster kvar så har du inte säkrat din biljett än så skicka ett mail till mig på sofiadennaturligamaten.se så fixar vi det. Det kommer bli riktigt trevligt vill jag lova!

Dessutom vill jag tipsa er om en riktig klassiker som kan liva upp vilken trött höstmiddag som helst. Det är Råkostsalladen. Det är intressant att råkosten fått en nytt flaschigt namn i rawfood (jag använder det namnet själv) när det i själva verket bygger på en gammal beprövad metod av att ta tillvara det man hade. Jag döper detta recept till:

En höstpigg råkostsallad

5 morötter

1 dl russin

1-2 äpplen (beroende på storlek)

2 msk solrosfrön (kan uteslutas)

1 msk pumpakärnor (kan uteslutas)

1 tsk hela linfrön (kan uteslutas)

Gör så här:

Riv morötterna

Riv öpplena

Blanda ihop med övriga ingredienser

Rör ihop

Servera med en god olja eller vinägrett!

Very Easy and tasty!

Good luck my friend.