Det Naturliga, Mat och Hälsa

Söndagsutvärdering och Hooks Herrgård

Veckan som har gått har haft fokus SPA. Väldigt härligt och något som inte tillhör vanligheterna. I torsdags var jag på en Hotestone behandling på Hudoteket i Jönköping som jag fått i födelsedagspresent och nu har vi precis kommit hem från Hooks Herrgård.

Innan Spa-äventyren firade vi fettisdagen med goda hemgjorda semlor som jag skrev om i tisdags. Dessutom var jag på Länstyrelsen i Jönköping som informerade om Klimatklivet. Där fick jag några nya kontakter och nyttig information om vad regeringen tagit för beslut och riktlinjer för att minska koldioxidutsläppen i Sverige och vilka stöd det finns att söka inom området.

Nu till Hooks Herrgård:

Vilket ställe!

Det har varit mycket för mig den senaste tiden och denna Spa-helg som vi bokade in i höstas kom helt rätt i tiden. Vi var åtta personer i släkten som under två dagar åt gott,  tränade, gick på spa och bara tog igen oss. Hooks Herrgård ligger helt rätt. Med ca 4 km till samhället, mitt ute i skogen och vid Hokasjön är det lätt att ta sig dit men också lätt att slappna av. Det finns inget samhälle med affärer och annat i närheten som kan distrahera dig. Du befinner dig verkligen mitt i naturen. Jag la i från mig allt vad sociala medier hette och bara va.

Spa:et med utsikt över sjön, varma utomhusbad tillsammans med bastu i olika slag, ”regnskogsduschar” med mera gav en väldigt behaglig relaxkänsla. Dessutom hade vi bokat in en behandling där man tillsammans med terapeuten bestämde upplägg utifrån behov och dagsform. Klockrent koncept! Det är inte säkert att du vill ha samma behandling där som du bokat in några månader tidigare.

Maten då?

Det finns ett bara ord som sammanfattar den: Utsökt.

Välkomponerade rätter och riktigt fina råvaror i en fin restaurang med utsikt över sjön skapade en lyxig känsla. Vad sägs tillexempel om svensk Älgytterfilé med rådjursbourguinon, pommes dauphinoise (potatiskaka), buttenutspuré (pumpapuré) och rödvinssås?

Dessutom var frukostbuffén kravmärkt vilket är trevligt.

Om det är någonstans du ska åka och lyxa en helg så är det helt klart hit.

Hooks Herrgård, tack för en riktigt härlig helg!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *